Sulje x

Uretaanieristys polyuretaanilla

Ruiskutettava PU-eriste on
ekologinen ja tehokas valinta

Ruiskutettavan polyuretaanin (PU-eriste) avulla eristäminen hoituu nopeasti ja saumattomasti. Lopputuloksena on jopa useiden sukupolvien ajan kestävä tehokas ja ekologinen lämpöeristys.
PU-eriste sopii laajasti uudis- ja korjausrakentamiseen. Tavallisia käyttökohteita ovat esimerkiksi erilaiset seinärakenteet, putkistot sekä rakennusten ala- ja yläpohjat. Ohuena lämpöeristekerroksena PU-eriste soveltuu myös kondenssisuojaksi esimerkiksi peltihallien sisäpuolelle ja lisäeristämiseen.

Ruiskutettava polyuretaani teollisuudessa – kestävä ratkaisu vaativille pinnoille


PU-eriste vastaa teollisuuden vaativiin tarpeisiin. Polyuretaanin etuja teollisuudessa ovat lämpöeristeen nopea asennus ja materiaalin kestävyys vaativissakin olosuhteissa. Poikkeuksellisen kuumiin tai kylmiin olosuhteisiin on kehitetty omia paikalla valettavia tai ruiskutettavia polyuretaanieristeitä.

Polyuretaani levittyy tiiviisti, tasaisesti ja saumattomasti monimuotoisille eristettäville pinnoille. Eristystyöt onnistuvat tilaajalle vaivattomasti, sillä ruiskutettava uretaani ei vaadi rakenteiden suoristamista, tiivistämistä, koolauksia tai tukirakenteita.

Ruiskutettava PU-eriste on kestävä ratkaisu myös ahtaiden välien, epätasaisten pintojen ja haastavien muotojen eristämiseen.

Uretaanieristyksen tyypillisiä käyttöpaikkoja teollisuudessa ovat mm. hallien, säiliöiden ja putkistojen eristykset. Uretaanieristyksellä saadaan nopeasti hyytävän kylmä halli lämpimäksi ja energiatehokkaaksi.

Säiliöiden eristyksessä käytämme kovaa uretaanivaahtoa, joka on valmistettu kovasta polyuretaanivaahdosta ja polyisosyanuraattivaahdosta. Lämmöneristys täyttää DIN EN 14308 -mukaiset vaatimukset sekä Euroclass E tai rakennusmateriaalien B2-luokan vaatimukset.

Muita polyuretaanieristeen käyttöpaikkoja teollisuudessa


  • elintarviketehtaan tai kalanjalostustehtaan kylmäputkiston eristys
  • kylmävaraston sisäpuolinen tai ulkopuolinen lisäeristys
  • putkistojen, säiliöiden ja pellitysten eristevälien vaahdotus
  • terässäiliön tai betonisäiliön ulkopuolinen eristys
  • kuljetuskontin eristys
  • laivan tai veneen eristys

3E Buildingin toteuttama polyuretaanieristys on markkinoiden tehokkain jälkiasennettava eristys.


Uretaanieristys kerrostaloissa – julkisivusaneeraus ja alapohjan lämpöeristys polyuretaanilla


Ruiskutettava polyuretaanieristys sopii erinomaisesti julkisivusaneerausten lämpöeristyksen parantamiseen ja alapohjien eristämiseen ahtaissa ryömintätiloissa. PU-eristeellä saadaan parannettua rakennuksen energiatehokkuutta kustannustehokkaasti, kestävästi ja nopeasti.

Kerrostalojen julkisivu- ja alapohjaremonteissa polyuretaanilla eristäminen nostaa asuntojen arvoa, laskee lämmityskuluja ja parantaa asumismukavuutta. Ruiskutettavan polyuretaanieristyksen avulla säästetään työvaiheita ja asennusaikaa, mikä auttaa pitämään urakan aikataulussa.

Julkisivusaneerauksen lämpöeristys voidaan toteuttaa ilman tasoitusta, sillä PU-eriste voidaan ruiskuttaa epätasaiselle pinnalle. Eristystöihin päästään heti, kun vanha villakerros on poistettu.

Uretaanieristyksen avulla rakennuksen julkisivun eristystä ja energiatehokkuutta voidaan parantaa ilman seinävahvuuden kasvattamista. PU-eriste on samalla seinävahvuudella noin 30 prosenttia tehokkaampi lämpöeristysvaihtoehto, mitä esimerkiksi kivivilla.

Alhaalta ylöspäin tehtävä eristys alapohjasaneerauksissa on usein työlästä ja aikaa vievää. Ruiskutettavan PU-eristeen kanssa eristäminen sujuu nopeasti myös ahtaissa ryömintätiloissa. Lopputuloksena on vedoton ja kestävä alapohjan rakenne, jonka tehokas eristyskyky säilyy vuosikymmeniä.

Uretaanieristys omakotitaloon – vaivaton sokkelin, yläpohjan tai alapohjan eristys


PU-eristys soveltuu erityisesti passiivi- ja matalaenergiatalojen lämmöneristykseen. Tiiviissä PU-eristyskerroksessa on höyrynsulku, tuulensuoja ja tuki rakenteelle, jotka saadaan kaikki valmiiksi yhdellä ruiskutuskerralla.

Ruiskutettava polyuretaanieristys on tehokas ja nopea tapa parantaa myös vanhan omakotitalon energiatehokkuutta. Rintamamiestalon tai hirsitalon korjaus- ja lisäeristäminen onnistuu vaivatta, kun ruiskutettava polyuretaani asettuu tiiviiksi eristeeksi vanhojen runkorakenteiden pintaan. Lämpöeriste toimii samalla rakenteiden tukena sekä auttaa iäkästä taloa olemaan kotina vielä tulevatkin kesät ja talvet.

Ruiskutettavan PU-eristeen avulla ahtaiden tuulettuvien alapohjien eristys onnistuu tehokkaasti. Sokkeli saadaan eristettyä tiiviisti ja saumattomasti. Asumismukavuus ja energiatehokkuus paranevat kertaheitolla.

3E Buildingin käyttämä korkealaatuinen polyuretaani on turvallinen valinta omakotitaloon. PU-lämpöeristys suojaa rakenteita kosteudelta, homeelta ja mätänemiseltä. Uretaanieristys kestää painumattomana vuosikymmeniä, joten se on kestävä ja vaivaton valinta. Käyttämämme polyuretaani on M1-testattu materiaali. Palosuojattu PU-eriste ei ylläpidä palamista ja on siksi saanut paloluokituksen E.

Miksi polyuretaani on erinomainen lämpöeriste?


Polyuretaani on tiivis ja saumaton lämpöeriste, joka kestää hyvin kosteutta ja on erittäin nopea asentaa. PU-eristeellä saadaan isoja pinta-aloja valmiiksi jopa päivässä.

PU-eristeen käyttömahdollisuuksia hyödynnetään Suomessa koko ajan enemmän ja materiaali toimiikin hyvin Suomen vaativissa sääolosuhteissa. Muualla Euroopassa ja Yhdysvalloissa PU-lämpöeristeet ovat olleet jo vuosikymmeniä suosituimpia rakennuseristeitä.

PU-eristeen tiiveys ja ravinnottomuus takaavat, ettei lämpöeristeeseen pääse muodostumaan sienikasvustoa, eikä se homehdu tai mätäne. Eristejätteet voidaan polttaa energiajätteen tai sekajätteen polttolaitoksissa.

Uretaanieristyksellä on useita etuja verrattuna muihin eristeisiin. Samalla eristepaksuudella uretaani on noin 30 prosenttia tehokkaampi lämpöeristysvaihtoehto, mitä esimerkiksi kivivilla.

3E Building käyttää ainoana Suomessa saksalaista huippulaatuista ruiskutettavaa PU-eristettä, jossa on tutkitusti alan parhaat tekniset ominaisuudet. Laadukas polyuretaani ei painu vuosien aikana, joten se ei vaadi uusimista. Umpisoluinen PU-eriste kestää jopa sukupolvia muuttumattomana.

Asiakkaamme hyötyvät korkealaatuisen polyuretaanin käyttämisestä. Heikkolaatuinen uretaani voi kutistua ajan myötä 20-30 prosenttia. Korkealaatuinen polyuretaani ei painu vuosien aikana kokoon, jolloin se ei myöskään vaadi uusimista. Lisäksi kuutioon tarvitaan vähemmän ruiskutettavaa massaa, jolloin loppulaskusta tulee edullisempi.

Kustannusten vertailussa kannattaa muistaa, että PU-lämpöeristys vie villoitusta vähemmän työaikaa.

Teemme myös tarvittavat maalaukset ja palonsuojaukset ruiskuttamallemme eristykselle.


Ruiskutettavan polyuretaanieristeen tekniset ominaisuudet:


Valmiin eristeen tiheys 34…45 kg/m3.
Umpisoluisuus > 90 %

Lämmönjohtavuus (λ10, 42d) ≤ 0,021 W/(m·K)
Ilmoitettu lämmönjohtavuus 0,027 W/(m·K)

Veden imeytyminen < 2 % EN 12087
Vesihöyryn läpäisevyys 2,2E-12 kg/(msPa) SFS-EN ISO 12572
Puristuslujuus δ10 n. CS (10\Y) 200 (≥ 200 kPa)
Vetolujuus > 400 kPa EN 1607
Lämpölaajenemiskerroin 5-8 x 10⁻⁵ 1/°C
Paloluokitus B2 (DIN 4102-1), E (EN 13501-1)
Syttymislämpötila / liekillä > 400 °C / n. 300 °C
Lämpötilankesto / lyhytaikainen -40 °C - +100 °C / 250 °C

Tutkimustulokset ja hyväksynnät:
CE-merkitty
M1-päästöluokitus
TÜV:n luokitusraportit palokäyttäytymisestä

Umpisoluinen PU-eriste:
Ruiskutettava PU-eriste on umpisoluinen solumuovieriste, jonka vesihöyryn läpäisevyys on vain 0,5 x 10-12 kg/m2sPa. Umpisoluinen PU-eriste on turvallinen käyttää lähes kaikissa rakenteissa ilman höyrysulkua tai kosteusteknistä riskiä, sille se on kosteusteknisesti luotettava rakenne. Polyuretaanin pääraaka-aineet ovat isosyanaatti, polyoli ja ponneaine.

Avosoluinen PU-eriste:
Avosoluisten PU-eristeiden eristyskyky on sama kuin muiden solumuovieristeiden, eli noin 60 prosenttia umpisoluisen PU-eristeen eristyskyvystä. Avosoluiset PU-eristeet ovat kevyitä ja hengittäviä. Niiden vesihöyryn läpäisevyys on noin 1,0 x 10-9 kg/m2sPa.

Miksi valita 3E Building?


  • Saat luotettavaa ja asiantuntevaa palvelua.
  • Etsimme asiakkaalle toimivimman ratkaisun.
  • Käytämme korkealaatuisia materiaaleja.
  • Työskentelemme joustavasti ja asiakaslähtöisesti.

Ota yhteyttä


Yritys*
Nimi*

Puhelinnumero*
Sähköpostiosoite*

Viesti*

Syötä suluissa oleva tarkiste (201235)*Jo suunnittelusta lähtien oli selvää, että projekti oli ammattilaisten käsissä.